fbpx
Sony A7III - de ce să îl alegi - Bogdan Dodan: Destination Wedding Photographer
8537
post-template-default,single,single-post,postid-8537,single-format-standard,bridge-core-2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-21.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6,elementor-page elementor-page-8537

Sony A7III – de ce să îl alegi

 
Dacă de curând ai achiziționat sau vrei să achiziționezi minunatul Sony A7III, dar nu ai apucat să citești totul despre aparat, uite câteva informații pe scurt.
Pe lângă specificațiile tehnice pe care le găsești cu ușurință pe internet, iată ce chestii faine are A7III:
 • Calitate foarte bună a imaginii, inclusiv în low-light (best in class), gama dinamică extinsă

 • Fotografiere RAW 14biți

 • Sistem AF foarte rapid și precis (preluat, în mare parte de pe Sony A9)

 • Fotografiere în rafală cu până la 10fps, buffer 177 cadre JPEPG / 89 RAW

 • Autonomie îmbunătățită (peste 700 cadre cu un singur acumulator)

 • Stabilizare internă îmbunătățită (cu un avantaj de până la 5 trepte de expunere la fotografierea din mână, fără trepied) funcționează cu orice obiectiv (Sony sau nu)

 • Modul silențios de fotografiere (cu obturator electronic) este excelent pentru evenimente, birdwatching și alte momente când nu vrei să faci nici un fel de zgomot

 • Funcția de filmare este mai performantă decât la vârful de gama – Sony A9, incluzând S.Log și funcția Zebra, Peaking, 4K HDR direct din cameră și ieșire 4K RAW prin HDMI

 • Funcția S&Q (filmare în slow-motion) este genul de funcție de care te îndrăgostești imediat și care îți va da un plus de dinamism filmelor tale

 • Bodyul din aliaj de magneziu, entanșeizat împotriva intemperiilor (nu la același nivel de etanșeizare ca la A7R III, însă) te reasigură că ești safe, în orice condiții ai fotografia

 • Toate butoanele de pe body pot fi customizate și pot executa cam orice funcție dorești

 • Două sloturi de card, care pot fi folosite în paralel (pentru mirror backup), dar pot fi configurate și separat (RAW pe unul, JPEG pe altul, sau FOTO pe unul, VIDEO pe celălalt etc)

  A7 III se laudă cu noul sistem AF preluat în parte de la A9, deci – un aparat cu caracteristici pentru fotografie de acțiune, care avea nevoie de un selector de AF-points pe măsură.

  Tot la capitolul body, notabilă este și etanșeizarea împotriva prafului și a intemperiilor, care – deși nu este la același nivel de etanșare ca la Sony A7R III (lucru menționat chiar de oficialii Sony la lansare), te face să te simți mai în siguranță și să nu te sperii la primii stropi de apă care ajung pe aparat.

  Pe Sony A7 III a apărut un nou senzor CMOS BSI, un nou procesor de imagine, un nou sistem de stabilizare internă dar și funcții avansate preluate de la A9 și A7R III. Cei de la Sony i-au zis simplu: modelul “de bază”.

  De ce? Pentru că preia o bună parte din tehnologiile integrate în Sony A9 și A7R III, păstrând în același timp modul simplu de utilizare și versatilitatea unui aparat care se adresează tuturor, atât pasionaților cât și profesioniștilor.

  Asta înseamnă o calitate a imaginii de top.

Pui de lebădă, fotografiați cu Sony A7 III și obiectivul 100-400mm G Master
Crop 100%
 

ȘI ACUM MAREA SURPRIZĂ

La ISO 1.600

Fotografia originală la ISO 1600

Crop 100% la ISO 1600
 

La ISO 10.000

Fotografia originală ISO 10.000

Crop 100%  ISO 10.000
Așadar, pot spune fără să exagerez că A7 III are o calitate a imaginii de top, indiferent de situație sau de valoarea ISO utilizată.
Mai jos îți voi arătă funcția care mie personal mi se pare senzațională, se numește Focus Peaking.
Adică în timp ce faci focus, aparatul îți afișează colorat, unde ai focus, pe lângă faptul că îți dă și zoom la 100% în acea zonă
 
Din ce am observat, această funcție o are și Nikon D850.
 
Sper că ți-au fost de folos informațiile și dacă nu ai decis încă ce model Sony îți dorești, A7III este cu siguranță o variantă de luat în calcul.
 

Dacă ești nou în lumea fotografiei și dorești să îți depășești limitele, te invit să participi la cursul experiențial care începe pe data de 9 mai 2020 cu durata de 4 săptămâni.

Dă CLICK aici și ocupă un loc în Ediția 7!

Vei învăța cum să folosești aparatul foto în modul manual, cum să compui corect o fotografie, cum să te joci cu lumina, cum să selectezi și să editezi fotografiile în Camera Raw și Adobe Photoshop, și multe alte aspecte și trucuri de care trebuie să ții cont pentru a deveni un bun fotograf.

Țin să te anunț că acum prețul cursului este aproape la jumătate din valoarea inițială. Va fi așa până ce vom finaliza noua platforma Dodan Academy!

Așadar, nu rata ocazia! Experiența de care vei avea parte și schimbarea ta de la finalul cursului nu o vei obține în altă parte, mai ales la acest preț!

Citește mai multe despre curs și rezervă-ți un loc aici:

www.bogdandodan.ro/curs

Articol adaptat după Nicu Bugălete

Hai să ținem legătura pe celelalte rețele de socializare pentru a primi ultimele noutăți!

Bogdan Dodan - fotograf, antreprenor și autor de cursuri online - CEO Dodan Academy

No Comments

Post A Comment