fbpx
Rezultate Ediția 4 a cursului experiențial - Preia controlul aparatului foto - Bogdan Dodan: Destination Wedding Photographer
7839
post-template-default,single,single-post,postid-7839,single-format-standard,bridge-core-2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-21.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6,elementor-page elementor-page-7839

Rezultate Ediția 4 a cursului experiențial – Preia controlul aparatului foto

Iaca, am finalizat și Ediția 4 a cursului experiențial. A fost o călătorie minunată în cadrul căreia am cunoscut o sumedenie de oameni minunați, cu personalități și perspective diferite, venind din diferite domenii și colțuri ale României și nu numai, dar având aceeași pasiune comună, fotografia. Mi-a plăcut foarte mult interacțiunea dintre ei și faptul că și-au dat provocări unul altuia, cu spiritul Crăciunului. Am primit chiar și eu una! 🙂 

Astăzi vreau să împărtășesc cu tine câteva din rezultatele lor și cum am perceput eu dezvoltarea lor în cadrul acestui curs.

Mai jos, sub prezentarea și rezultatele fiecăruia, vei găsi și un video cu opinia lor despre această călătorie transformațională de 5 săptămâni.

Personal sunt impresionat de transformarea lor și le urez mult succes în continuare. 

Te las cu rezultatele!

Dacă vrei să îți dezvolți și tu abilitățile de fotograf, te aștept la curs!

Înscrierile pentru Ediția 5 sunt deschise! Click aici pentru înscriere! 

Andreea Zamfir

Andreea, momentan locuiește într-un minunat oraș din centrul Angliei și este pasionată de fotografie încă din adolescență. A probat diferite aparate foto și obiective în călătoria ei dar, momentan s-a oprit la Canon 6D mk2 + câteva obiective 🙂 24-105L, F4 II, 50mm 1.8 STM,EF 100-300 F 5.6, 18-55 3.5-5.6 STM.

Este atrasă de fotografia de natură și cea de eveniment. Scopul ei este să ducă fotografia la nivel de artă și să deschidă un studio, unde să își poată desfășura activitatea.

În cadrul cursului am descoperit că Andreea este pasionată de numerologie și la cererea colegilor am avut un Webinar special despre asta. Andreea a acceptat provocarea și ne-a oferit din timpul ei pentru a descoperi și acest aspect. Cum îți poate fi influențată viața de numere, data de naștere, etc. A avut răbdare să explice din punct de vedere al numerologiei pentru fiecare participant al cursului în parte și pentru asta îi mulțumesc!

Personal o văd pe Andreea o fire sensibilă, dar și foarte puternică. Un om care se dezvoltă constant și își caută calea, urmând un obiectiv bine stabilit. În cadrul cursului am observat îmbunătățire pe partea de compoziție și editare a fotografiilor. Modul manual îl folosea înainte de înscrierea la curs, dar a descoperit câteva trick-uri noi în aparatul ei.

Mai jos ai câteva din rezultatele Andreei și opinia ei despre această călătorie.

Rezultatul Andreei la provocarea primită din partea colegilor
Before After
Before After
Before After
Ultima temă din cadrul cursului și câteva cuvinte din partea Andreei

Ce promo frumos a făcut Andreea pentru final de curs! 🙂 Se simte și aici partea artistică!

Andreea Georgiana

Andreea este din Iași și pasiunea pentru fotografie o are încă de mică, de pe vremea  aparatelor compact, sau cum le-a numit ea ”săpun”, când s-a prezentat în cadrul cursului. 🙂

A participat în trecut la un concurs de fotografie și a ajuns în semifinală, fotografiile ei fiind expuse într-un turneu prin România, în genul unei galerii de artă.

În momentul de față lucrează cu un Canon 750D + obiectivul de kit Canon 18-55m și Canon 55-250mm Macro.

Îi place să fotografieze natura, dar și persoanele. În cadrul cursului însă am descoperit că iubește și fotografia de produs. 

Andreea este o personalitate asemănătoare mie, poate uneori tăcută, dar cu siguranță își urmează calea cu precizie chirurgicală. 🙂 

Mai jos te las cu câteva din rezultatele ei și link către profilul de instagram unde îi poți urmări lucrările.

https://www.instagram.com/moodsandjpegs

Ultima temă din cadrul cursului și câteva cuvinte din partea Andreei

Cătălin Buzea

Cătălin este din București și job-ul său principal este de asistent medical în recuperare fiziokinetoterapie. Este pasionat de evoluție constantă și pe lângă fotografie mai are un hobby minunat. Cântă și se acompaniază la chitară.

De asta îmi plac mie tipul acesta de cursuri, stil hero journey, nu știi niciodată peste cine dai! 🙂

Încă așteptăm o promisiune făcută în cadrul cursului, un duet între Cătălin și Oana, o altă personalitate puternică și minunată pe care am cunoscut-o în această ediție.

Cătălin a început să fotografieze de aproximativ 5 ani, dar nu gestiona modul manual la potențialul său maxim.

Deține, cum l-a denumit el, ”bătrânul Canon 1200D” + 3 obiective: 18-55mm, Tamron 75-300mm și Canon 24mm f2.8. Îi place mult să călătorească, de aici și pasiunea pentru fotografie, fiind atras foarte mult de fotografia de peisaj.

În timpul cursului ceilalți colegi au avut impresia că acest domn înzestrat de atâtea talente va renunța și, au sărit cu toții pe el pentru a îl susține. Foarte frumos gest din partea tuturor, dar personal sunt sigur că acest om este mai puternic decât mulți dintre noi. Nu o să intru în detalii, este doar părerea mea! 🙂

De la Cătălin am învățat, sau mai bine zis mi s-a reconfirmat o lecție prin care am trecut și eu cândva, ”nu renunța niciodată la tine!”

Îl poți urmări pe Cătălin pe profilul său de instagram. Click aici!

Ultima temă din cadrul cursului și câteva cuvinte din partea lui Cătălin

Ce spune Cătălin despre această călătorie transformațională

Denisa Cotutiu

Denisa este din  Beclean, județul Bistrița-Năsăud și este studentă la Facultatea de Business.

A decis să se înscrie la cursul Preia controlul aparatului foto pentru că avea această pasiune de mică, nu doar de a fotografia, ci și de a fi fotografiată, mai precis îi place să pozeze ca model.

Anul trecut a achiziționat un Nikon D5300 dar și-a dat seama că nu aparatul face treaba, ci fotograful. Așadar, a decis să se înscrie la curs pentru a depăși acest obstacol. 

Îi place foarte mult fotografia de portret și cea de natură.

Pe Denisa am perceput-o ca o fire puțin retrasă, nu s-a implicat în toate activitățile din grup, dar la final a venit cu rezultate uimitoare! 🙂

Așadar, te las cu rezultatele!

Poți urmări munca Denisei pe profilul ei de instagram. Click aici!

Letiția Consulea

Letiția…

Am ajuns la partea în care ar trebui să spun că am avut și minori în Ediția 4 și că nu credeam vreodată că voi atrage și acest tip de oameni. Dar până la finalul acestui articol, te mai trec prin câteva experiențe pe care nu credeam că le voi trăi, așadar atenție maximă și centura pusă. :))

Da, Letiția are doar 16 ani și până de curând făcea fotografii doar cu telefonul. Între timp a descoperit cursul gratuit pe care îl ofer prin email și a testat informația pe un aparat foto vechi (Canon SX50 HS – aparat pe care îl foloseau părinții pentru fotografiile de vacanță), care nu avea disponibile toate funcțiile modului manual. Era destul de frustrant pentru ea, dar a decis că vrea mai mult și s-a înscris la cursul experiențial. 

A început călătoria cu cu acest aparat vechi care nu o lăsa să se exprime în totalitate, dar de Moș Nicolae, înainte de modulul 2 al cursului, a primit cadou minunatul Sony A7III. 🙂

Aici începe cu adevărat transformarea Letiției! Din acel moment a reușit să își exprime creativitatea și să ne dea niște lecții prin fotografiile sale. Eu am rămas uimit, ținând cont că nu știa nimic de partea tehnică sau creativă când a început cursul. În cazul ei partea artistică a fost ceva mai nativă decât la noi ceilalți care trebuie să analizăm și să practicăm mai mult! 🙂

Îi place arta! A spus asta foarte clar când s-a prezentat pe grupul privat și, a mai spus că este conștientă că acest aspect este atipic unei persoane care studiază matematică-informatică. Aici au apărut comentariile din partea celorlalți, fiind și alte persoane oarecum în domenii asemănătoare, dar având și partea artistică dezvoltată, inclusiv eu, care am muncit și în domeniul informatic pentru ani buni.

Așadar, artistul din noi este doar ascuns, așteptând să îi dăm puțină lumină și încurajare.

Pe final Letiția are mari șanse să devină o mare artistă, mai ales pentru că a ales nu doar fotografia de natură și portret, dar și o nișă ceva mai interesantă, light painting, cu rezultate uimitoare.

Tot ea a lansat anumite provocări în cadrul cursului, așadar nu e greu să îți dai seama unde va ajunge dacă își urmează calea.

Hai să îți arăt câteva din rezultatele ei!

Poți urmări lucrările Letiției pe profilul de instagram: life__in_shades

Ultima temă din cadrul cursului și câteva cuvinte din partea Letiției

Cu mari emoții, Letiția a lăsat un feedback despre curs! Felicitări micuță, dar puternică doamnă!

Mihai Oltean

L-am cunoscut pe Mihai în cadrul unui Webinar gratuit susținut acum ceva timp. Mai sus ai aflat de Letiția, care are 16 ani. Mihai e ceva mai bătrân, are 14 ani și administrează un site de bijuterii, unde este și fotograf (afacere de familie). Printre altele este și videobloger pe partea de tech. La final o să îți las link-uri către rețelele sale.

Dar Mihai nu se oprește aici, este pasionat și de grafică digitală și în cadrul cursului a făcut câte o schiță colegilor săi, inclusiv mie. Este un bătrânel foarte talentat și la fel ca Letiția, cu un viitor strălucitor în față, dacă se ține de treabă. 

Eu personal am un respect deosebit pentru el, pentru simplul fapt că la vârsta lui este interesat de dezvoltare personală și înțelege lucruri pe care un adult mediu nu le poate percepe. Este un exemplu de urmat pentru noua generație și am promis să vorbesc despre el și să îl ajut, așa cum pot, pentru a îl face văzut și auzit!

Nu îți mai spun multe despre el pentru că vreau să fii curios și să îl cauți! 🙂

Îl poți găsi pe instagram aici: Click aici!

YouTube: Click aici!

Facebook page: Click aici!

Ultima temă din cadrul cursului și câteva cuvinte din partea lui Mihai

Mai jos poți observa și skill-ul său de video blogger. 🙂 Mulțumesc Mihai pentru feedback!

Nicu Bugalete

 

Nicu… cloșca Ediției 4 (așa cum s-a alintat), omul cu almanahul după el, dex-ul tehnic al fotografiei, noul mentor Dodan Academy.

Cum l-am cunoscut pe Nicu? Din când în când mai fac câte un Webinar gratuit înainte de lansarea cursului experiențial. Nicu a fost prezent la mare parte din aceste Webinarii și era foarte activ. Ce înseamnă asta? Am observat că răspundea în scris celor care îmi puneau întrebări în timp ce eu făceam prezentarea și nu reușeam să le răspund.

Răspunsurile lui erau corecte de fiecare dată și chiar am fost impresionat de personajul și abilitățile lui.

Când am lansat Ediția 4 a cursului experiențial, Nicu a fost printre primii înscriși. Nu prea am înțeles atunci ce nevoi avea el, pentru că îi văzusem activitatea în cadrul Webinariilor gratuite și nu mi s-a părut că ar avea nevoie de un curs. 🙂

Am realizat după ce ne-am cunoscut mai bine că nu stăpânea bine partea de compoziție, dar asta nu pentru că nu știa partea teoretică… pur și simplu era plafonat și poate puțin fricos în a încerca ceva nou. Aici mă refer la a face practică, a face ședințe foto pentru a depăși acest obstacol. 

Nicu este un om minunat, simplu și cu mare nevoie de exprimare a părții sale artistice și intelectuale. Locuiește în Constanța, are o familie frumoasă și munca sa de zi cu zi este cea de programator.

Fotografia pentru el este un mod de a se relaxa și exprima creativ. Ca stil principal îi place fotografia de portret.

În cadrul cursului a fost suporterul tuturor colegilor și i-a susținut pe toți așa cum a știut el mai bine. Este un om care te inspiră, dar nu știu dacă el a văzut lucrurile astea în el. Personal mi-am dat imediat seama de potențialul lui și i-am propus la scurt timp după începerea cursului să colaborăm.

Așa l-am cunoscut eu pe Nicu și îmi doresc ca trecerea asta de la cursant la mentor să îl facă să conștientizeze potențialul său real, așa cum l-am perceput eu.

Desigur a trebuit să finalizeze și el temele, la fel ca și colegii săi! 🙂

Ne așteaptă o călătorie frumoasă împreună și dacă vei participa la unul din cursurile viitoare Dodan Academy, vei avea ocazia să simți pe pielea ta cine este Nicu.

Te las cu câteva din rezultatele sale… la urma urmei, după cum spuneam, a trebuit să finalizeze și ultima temă! 🙂

Nicu, așa cu emoții și puțin timid, a lăsat câteva gânduri frumoase despre călătoria lui.

Oana Popoiu

 

Oana este o super gagică care locuiește și lucrează în Olanda pe funcție de marketing manager pentru o firmă care produce niște accesorii de mare ajutor pentru un anumit tip de oameni. În principiu, e tare! 🙂

De ce are ca hobby fotografia, poate te întrebi!? Pentru că mai are două gagici, așa cum le-a numit când s-a prezentat în grupul privat. Două bucăți minunate de husky pe care dorește să le imortalizeze, așa cum fac profesioniștii. Deci ca hobby s-ar încadra la fotografii cu animale, wild-life.

Este o fire sensibilă, chiar dacă aparent pare o dură! 🙂 A dovedit asta pentru că în ultimul Webinar pe care l-am avut în cadrul cursului, cel despre branding personal și marketing, s-a oferit să aducă o completare, fiind în domeniu și considerând că informațiile ar putea ajuta restul colegilor.

Așadar, Oana, îți mulțumesc mult pentru completarea deosebit de interesantă. Am reușit să batem recordul Webinariilor, fără ca cineva să adoarmă în timpul prezentării! 🙂 Ultimul a durat 7h30!

Una peste alta, a fost o călătorie care ne va rămâne imprimată în suflet!

Mulțumesc!

Ultima temă din cadrul cursului și câteva cuvinte din partea Oanei

Geanina Manolache

Geanina, de profesie asistent medical, cochetează cu fotografia de aproximativ 2 ani. Când s-a prezentat prima oară pe grup a încărcat un set de fotografii care pe mine m-au lăsat mască. În mintea mea era alt cursant care nu avea ce căuta la acest curs, dar ajungând să ne cunoaștem, am descoperit câteva lipsuri pe care ușor, ușor le-a corectat, printre care unul destul de important, focalizarea.

Înainte de a se înscrie la curs a studiat tot ce a putut găsi despre fotografie în mediul online, tutoriale YouTube și ce se mai găsește pe google, dar a precizat că nu s-au lipit prea multe de ea.

La final sunt mulțumit de rezultatele sale și îi doresc dezvoltare continuă pentru că ceea ce face este pe clar gustul meu! 🙂

Ultima temă din cadrul cursului și câteva cuvinte din partea Geaninei

Paul

Paul, extravertitul introvertit. 🙂

Un tip serios și misterios, până am început să interacționăm și să ne vedem live. Acolo ne-am dat cu toții seama cum suntem, inclusiv tipul acela fără fotografie de profil, care încă nu se prezentase în grup, despre care nu știam mai nimic. Este un tip tare fain și cu o perspectivă interesantă despre viață! 🙂

Este student, pasionat de fotografie, cu precădere adeptul fotografiei de eveniment, natură și street photography. S-a înscris la curs pentru că a vrut să îmbunătățească felul în care privește mediul înconjurător, perspectiva în fotografie și să învețe bine setările manuale ale aparatului foto. 

Mai jos, câteva peisaje surprinse de Paul.

Rusu Roxana

Roxana are 35 de ani și locuiește în Cluj Napoca. Are o familie frumoasă formată din 3 copii și cel mai bun și fain soț (pe care îl laudă fără frică pentru că are încredere în ea), așa a început prezentarea când a intrat pe grupul privat. 🙂 Deci clar familia se regăsește în valorile ei principale. 

Acum urmează fotografia, care ține de hobby-uri și dezvoltare personală. Roxana mi s-a părut a fi o fire sensibilă și atrasă de partea artistică. Pasiunea pentru fotografie o are de mulți ani dar abia acum a reușit să își facă timp pentru ea. A început cu un Nikon D5200 și ca nișă îi place fotografia de portret, street photography, natură și animale. 

De ce spun că este o fire sensibilă? Chiar și după ce s-a înscris la curs, Roxana îmi răspundea la newsletterele pe care obișnuiesc să le trimit aproape săptămânal și, mi-a spus niște lucruri foarte frumoase. A citit oarecum prin mine și e rar găsești oameni așa.

La final, sunt bucuros că a înțeles cum funcționează aparatul foto și îi doresc să își dezvolte cât mai mult această latură artistică.

Știu că sunt mai personale aceste mesaje, dar le postez oricum pentru că îmi stau în suflet și încerc să fiu cât mai transparent! Mulțumesc Roxana!

Silviu Casian

 

Silviu, un om pentru care am respect deosebit și asta nu pentru că este preot. Exact, Silviu de mai bine de 10 ani este preot misionar în Danemarca. Are rădăcini de moldovean din Roman, dar stilul fin al lui Denzel. 🙂

Pasionat din copilărie de fotografie, a testat cam tot… de la aparatele pe film până la cele mai actuale pe care le găsim astăzi. 

Silviu este un exemplu de urmat ca om și consider că avem foarte multe de învățat de la el.

De ce spun asta? Este cam greu să faci ce face el. Pe lângă darul de a transmite mai departe înțelepciune către ceilalți prin funcția de preot, se mai ocupă și de alte proiecte importante în Ikast, un orășel din centrul peninsulei Jutlanda din Danemarca. 

Alte roluri importante pe care le stăpânește cu succes sunt cel de arhitect proiectare case civile și electrician pe instalațiile trifazice. Desigur acestora li se alătură pasiunea pentru fotografie, pasiune pe care o exersează atât în timpul evenimentelor pe care le are la biserică, fie ele botez, cununie, cât și în afară pe partea de ședințe foto, portret, aniversări. 

Este atras de fotografia de portret și când s-a înscris la curs nu a făcut-o pentru a învăța neapărat modul manual, pe care îl gestiona deja, ci pentru a înțelege cum poate obține fotografii mai clare și să învețe mai multe despre compoziție și încadrare.

Are ca obiectiv deschiderea unui studio dedicat acestei frumoase pasiuni și, așa cum l-am cunoscut, sunt sigur că va reuși tot ce și-a propus.

Nu o mai lungesc și sper să ai ocazia să îl cunoști pe Silviu în grupul nostru privat.

O să merite experiența! 🙂

Te las cu câteva din rezultatele lui, link către pagina de facebook și câteva cuvinte spuse chiar de el la final de curs. Vezi aici lucrările lui Silviu https://www.facebook.com/C1.2Photography

Predau legătura lui Silviu. 🙂

În cadrul cursului au fost prezente Anca Dumitru, care activează ca medic în Brașov și care se află în concediu de creștere al unei minunății de fetiță pe care am cunoscut-o cu toții în cadrul Webinariilor. Când s-a prezentat pe grup a spus că își dorea de mult să participe la acest curs și să învețe fotografie.

A început cursul fără un aparat foto inițial, dar acesta a ajuns în mâinile ei în săptămâna a doua. Anca a început chiar de la 0 și consider că în scurt timp a reușit să stăpânească setările noului ei aparat foto.

A rămas puțin în urmă cu ultima temă, dar cum o va încărca pe grup, o voi posta și în acest articol.

Spuneam când am început să scriu despre Anca, ”au fost prezente”. Am mai avut-o în grup și pe Emanuela Francesca, studentă în anul 1 la Facultatea de management și business din Londra. Emanuela din păcate nu a putut fi prezentă pe toată durata cursului din cauză că serviciul și cursurile la facultate nu îi ofereau destul timp liber să se implice 100% în cursul de fotografie.

Înregistrările Webinariilor și temele au rămas în grupul Ediției 4, așadar îi doresc ca atunci când va avea timp să finalizeze călătoria și să ne ofere rezultatele sale. 

Aceștia au fost oamenii pe care i-am avut alături timp de 5 săptămâni și alături de care m-am simțit ca acasă. Călătoria lor nu se termină aici, dimpotrivă abia începe! Ținem legătura pe grupul privat și îți doresc și ție să îi cunoști! Avem ce învăța unii de la alții.

Astăzi dimineață când tu vei citi aceste rânduri, vreau să ții cont de un lucru! Dacă ești nou în lumea fotografiei și îți este teamă să treci la nivelul următor, să știi că poți mai mult!

Așa cum persoanele pe care ți le-am prezentat până acum au reușit, vei reuși și tu!

Te invit să ni te alături în Ediția 5 a acestui minunat curs transformațional!

Dă CLICK aici pentru înscriere!

Vei învăța cum să folosești aparatul foto în modul manual și multe alte aspecte de care trebuie să ții cont pentru a deveni un bun fotograf.

Ține legătura cu mine prin social pentru ultimele noutăți!

Bogdan Dodan - CEO Dodan Academy - fotograf, antreprenor și autor de cursuri online

No Comments

Post A Comment