fbpx
Ce beneficii îți aduce un filtru de polarizare - Bogdan Dodan: Destination Wedding Photographer
6440
post-template-default,single,single-post,postid-6440,single-format-standard,bridge-core-2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-21.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6,elementor-page elementor-page-6440

Ce beneficii îți aduce un filtru de polarizare

Un filtru polarizator circular este unul dintre cele mai utile filtre pe care le poți cumpăra pentru aparatul tău, deoarece efectele sale unice pur și simplu nu pot fi replicate în Photoshop.

Acesta se înșurubează în partea din față a obiectivului, și are puterea de a face contrastul și culorile din fotografiile tale de peisaj să pară mai intense, să decupeze reflexiile nedorite din sticlă și apă și chiar să scoată luciul pe suprafețele strălucitoare precum mașinile.

Filtru polarizator este util în special pentru fotografia de peisaj atunci când tragi scene care includ cerul albastru cu nori albi pufoși sau suprafețe mari de apă care reflectă cerul sau munții, dacă ești într-o zonă muntoasă.

Utilizează un filtru polarizant pentru a obține frumusețea cerului

Filtrul elimină sau reduce cantitatea de lumină polarizată reflectată din cer, apă sau altă suprafață. Cu toate acestea, deoarece ochii noștri nu pot vedea diferența dintre lumina normală și lumina polarizată, efectul său poate fi destul de greu de prevăzut. De multe ori trebuie doar să încerci să vezi dacă va ajuta să îmbunătățești scena pe care o fotografiezi.

Este construit cu un element frontal rotativ – orientarea geamului trebuie ajustată pentru a se potrivi cu direcția luminii polarizate. În general, rotește filtrul până când vei vedea efectul maxim posibil prin vizor. Cel mai bine este să rotești inelul exterior în sensul acelor de ceasornic atunci când reglezi filtrul, pentru a evita deșurubarea din obiectiv.

Efectul este cel mai pronunțat atunci când soarele este la 90 de grade față de scenă, deci are un impact redus atunci când fotografiezi cu soarele din spatele tău. În mod similar, are un efect redus în condițiile de cer înnorat.

Dimensiunea potrivită pentru obiectivul tău

După cum spuneam, filtrul polarizant se înșurubează în partea din față a obiectivului, așa că va trebui să cumperi unul cu același diametru. Diametrul este marcat pe lentila ta în milimetri și este de obicei marcat cu un simbol „Ø”. De exemplu obiectivul Canon EF 24-105mm f / 4L IS USM necesită un filtru de 77 mm.

Previzualizează efectul

Un filtru polarizant oprește lumina să intre în aparat dintr-o direcție specifică. Pentru a vedea cum funcționează, ține filtrul orientat spre cer și uitate prin el. Pentru a crește efectul, pur și simplu rotește inelul exterior al filtrului pentru a vedea cum schimbă culorile și contrastul.

Trage cu soarele de partea ta

Polarizatoarele sunt cele mai eficiente când soarele luminează puternic și cerul este albastru. Deoarece polarizatorul blochează lumina care atinge senzorul cu aproximativ una sau două opriri, fii pregătit să ridici ISO-ul.

Găsește punctele forță

Cel mai pronunțat efect al filtrului este atunci când soarele este la 90 de grade față de aparat. Un truc simplu este să creezi o formă de „pistol” cu mâna. Îndreaptă „butoiul pistolului” spre soare, rotește încheietura cu 90 de grade în ambele direcții, iar degetul mare va indica în care direcție vei trage.

5 sfaturi pentru a impresiona cu imaginile tale

01 Contrastul din nori


Pe măsură ce crește contrastul și saturația, pentru a transforma cerul albastru într-un albastru profund frumos în zilele însorite, folosirea unui polarizator va reuși să crească contrastul norilor pufoși, oferindu-le un mare plus.

02 Vezi prin apă


Un filtru polarizator poate elimina, de asemenea, reflexiile din apă, tăind prin strălucire pentru a dezvălui albia râului. Efectul se observă cel mai mult cu apă netedă și când soarele este la 30 până la 60 de grade deasupra orizontului.

03 Reduce reflexiile


Vor elimina, de asemenea, reflexiile distractive de pe ferestre. Dacă tragi în unghiul corect față de clădire, poți tăia reflexiile și vedea mai clar prin geam.

04 suprafețe strălucitoare

Un polarizator poate să elimine reflecțiile pe subiecți strălucitori, precum mașinile. Acest efect funcționează cel mai bine atunci când fotografiezi la 90 de grade spre soare, stimulând astfel cerul în același timp.

05 Dă bine alb-negru

Polarizatoarele nu sunt utile doar pentru intensificarea culorii și eliminarea reflexiilor. O imagine vibrantă de peisaj în care ai folosit un filtru polarizator, este perfectă pentru o conversie dramatică alb-negru în Photoshop, transformând cerul albastru în negru clar!

Sper că îți sunt de folos sfaturile despre filtrele polarizatoare.

Ca să rămâi la curent cu ultimele articole pe care le voi posta, urmărește-mă pe pagina de facebook sau instagram.

Dacă ai sfaturi pe care dorești să le adăugi pentru a îmbunătăți acest articol, sunt binevenite!

Pe curând!

No Comments

Post A Comment