fbpx
Cum utilizezi lumina inelară pentru fotografii spectaculoase - Bogdan Dodan: Destination Wedding Photographer
6274
post-template-default,single,single-post,postid-6274,single-format-standard,bridge-core-2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-21.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6,elementor-page elementor-page-6274

Cum utilizezi lumina inelară pentru fotografii spectaculoase

Este posibil să fi observat reflectarea luminii inelare în ochii modelelor, fotografii de portret sau în reclamele produselor cosmetice. Sau poate te-ai întrebat cum unele fotografii macro sunt atât de perfect luminate.

Fotografia cu lumina inelară poate deschide noi orizonturi în produsele tale, indiferent dacă lucrezi în studio sau în natură!

Ce este o lumină inelară

O lumină inelară este în esență o lumină sub forma unui cerc. Poate să clipească sau să fie continuă și este cel mai întâlnit format din rânduri de lumini LED care formează un singur inel mare.

Dimensiunile pot varia. Cele mici se pot potrivi în jurul obiectivului. Cele mari pot avea nevoie de propriul lor suport.

Cel mai adesea vei vedea că sunt utilizate în setările de studio. Cele mai mici pot fi utilizate cu ușurință în aer liber și pe locație!

De ce să folosești lumina inelară?

Cel mai des este utilizată pentru fotografia de portret. Avantajul cel mai atrăgător pentru utilizarea unei lumini inelare este faptul că ajută instantaneu la eliminarea umbrelor tari.

Pentru portrete este crucial să obții o iluminare cât mai bună. Cercul de lumină furnizat de o lumină inelară face asta prin lărgirea sursei de lumină. Lumina lovește partea de jos, direct în față și ușor deasupra.

Un alt efect distractiv al utilizării unei lumini inelare este reflectarea circulară în ochii subiectului. Acesta este în mod obișnuit semnul care indică folosirea unei lumini inelare. De asemenea, oferă un efect și o strălucire frumoasă în ochi.

Aruncă o privire mai atentă la revistele de modă. Vei descoperi că fotografia de modă și frumusețe folosesc în special faruri cu lumină inelară foarte des!

O altă utilizare des întâlnită este în fotografia macro. Încă o dată, principalul beneficiu al eliminării umbrelor este ceea ce face ca o lumină inelară să fie potrivită pentru fotografiile macro.

Vei avea o lumină care se montează pe obiectiv. Acest lucru înseamnă că nu mai trebuie să îți faci griji cu privire la crearea umbrelor, pe măsură ce te apropii de subiect!

Pentru fotografia macro, o mică lumină cu inel portabilă, este perfectă.

Cu lumina lor uniformă și moale, luminile inelare sunt, de asemenea, o opțiune distractivă pentru fotografia alimentară. Aceasta va depinde de configurația pe care o ai. Dar un flash inelar este cel mai potrivit pentru fotografierea alimentelor atunci când este folosit în afara unui studio. Acest lucru înseamnă că vei dori să ai unul pe un suport extern.

Un flash inel pentru fotografie alimentară te va ajuta la crearea unui rezultat cu aspect editorial pentru bloguri sau marketing de restaurante. Un aspect comercial sau de fotografie de produs va necesita setări de iluminare mai ample.

Ce să cauți într-o lumină inelară

Să analizăm factorii de luat în considerare atunci când comparăm modelele. Există atât de multe opțiuni pe piață încât poți alege în baza stilului tău de fotografie și bugetul disponibil. Și desigur cât plănuiești să folosești lumina inelară.

Principalii factori de luat în considerare sunt:

  • Cost
  • Calitatea construcției
  • Accesorii necesare (suport, suport pentru aparat foto etc.)
  • Posibilitate pentru diferite setări de lumină
  • Dimensiune / portabilitate

Cost

Principalul factor de orientare va fi cel mai probabil bugetul disponibil. Dacă testezi luminile inelare sau nu intenționezi să le folosești mult, ia în considerare obținerea unui model la un preț mai mic.

Poți găsi faruri inelare începând de la aproximativ 80EUR. Dacă specialitatea ta este portretul, fotografia macro sau fotografia alimentară, poate dorești să iei în considerare o investiție mai mare pentru o utilizare mai îndelungată.

Dacă faci asta ca job asigură-te să iei în considerare că investiția trebuie să fie de calitate.

Calitatea construcției

Conectată direct la costuri, calitatea construcției este un alt factor de luat în considerare. Modelele cu prețuri mai mici sau cele ale producătorilor mai mici nu vor fi neapărat necalitative.

O lumină cu inel mai rezistentă va costa ceva mai mult. Dar va rezista la mai multă uzură în timp, ceea ce va face ca o investiția mai mare să fie mai valoroasă!

Ia în considerare obiceiurile tale în general cu uneltele. Lucrezi într-un studio? Echipamentul tău cel mai probabil nu ține prea mult?

Lucrezi pe locație și îți muți deseori echipamentul într-un rucsac sau cutie? Echipamentul mai robust va reprezenta o investiție mai bună pentru că rezistă la mutări.

Accesorii

De asemenea, legat de costuri trebuie luat în considerare dacă sunt necesare alte elemente pentru utilizarea unei lumini inelare.

Becurile de schimb sunt costisitoare sau greu de găsit? Vei avea nevoie de un fel de montaj pe lângă lumina în sine? Cum se încarcă?

Să fii pe deplin informat despre toate părțile necesare te va ajuta să iei o decizie mai bună.

Setările luminii

Condițiile vor varia cu aproape fiecare fotografie pe care o faci, astfel încât să poți regla lumina este vital. Asigură-te că verifici dacă rezistența la lumină poate fi ajustată și că are suficiente opțiuni pentru a oferi flexibilitatea de care ai nevoie.

De asemenea, acesta este un moment bun pentru a verifica temperatura luminii și ce fel de opțiuni există pentru o regla.

Filtrele sunt disponibile pentru unele modele care îți vor permite să schimbi culoarea instantaneu!

Dimensiune și portabilitate

Ce ar putea să te afecteze direct când utilizezi un asemenea accesoriu este dimensiunea și portabilitatea acestuia.

Faci fotografii macro? Vei dori o lumină mică de inel care se montează în jurul obiectivului.

Ai nevoie de ea în studio pentru portret sau fotografie de alimente detaliată? Poate vrei să iei în considerare o lumină inelară mai mare, care se montează pe un suport extern.

Analizează bine și consideră aceste aspecte înainte de a investi bani într-o nouă achiziție.

Concluzie

Fotografiind cu lumină inelară poate oferi rezultate clare și luminate curat pentru multe tipuri de fotografie.

Dacă ești specializat în portret, vei dori să iei în considerare utilizarea farurilor. Pentru alte genuri, cum ar fi fotografia macro și alimentară, luminile de inel pot fi, de asemenea, extrem de benefice.

Indiferent dacă începi cu o lumină inelară ieftină sau decizi să investești într-o lumină inelară mai mare cu suport, clienții tăi îți mulțumi când vor vedea rezultatele!

Ca să rămâi la curent cu ultimele articole pe care le voi posta, urmărește-mă pe pagina de facebook sau instagram.

Dacă ai sfaturi pe care dorești să le adăugi pentru a îmbunătăți acest articol, sunt binevenite!

Pe curând!

No Comments

Post A Comment