fbpx
Idei pentru un fundal minunat - Bogdan Dodan: Destination Wedding Photographer
6133
post-template-default,single,single-post,postid-6133,single-format-standard,bridge-core-2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-21.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6,elementor-page elementor-page-6133

Idei pentru un fundal minunat

Majoritatea clienților doresc portrete care să fie unice. Din fericire dacă analizăm mai profund subiectul, fiecare portret nu ar putea fi altfel, decât unic.

În multe cazuri, ai putea să faci mai mult dintr-un portret dacă înveți cum să te folosești de fundal pentru a crea unicitate.

Asta înseamnă că fundalul devine un aspect important!

Îți împărtășesc șase tipuri de fundal pe care le poți utiliza pentru portrete profesionale și fotografii reușite fără să fie nevoie de accesorii super scumpe.

1. Fundal alb negru sau alb

Voi începe cu cele mai tradiționale și aflăm că este vorba despre un fundal de culoare solidă. Aceasta este, de asemenea, singura modalitate care necesită o minimă investiție. Există însă modalități de a reduce costurile.

Cea mai tradițională opțiune este un fundal solid simplu, alb sau negru. Acest lucru este adesea ideal pentru clienții cu locuri de muncă corporative. Portretele de tipul acesta pot necesita ca fundalul să fie simplu sau de o anumită culoare.

Adesea este folosit pentru corporații mari sau firme de avocatură.

Dacă faci multe dintre aceste tipuri de portret merită să iei în considerare să investești într-unul sau două fundaluri și standuri rulate.

Dacă testezi apele sau dacă fotografia este doar un al doilea job pe lângă munca ta obișnuită, închirierea poate fi o opțiune mai bună pentru tine!

Închirierea de echipamente, chiar și fundaluri și standuri te va salva de la a face investiția completă.


2. Peretele texturat sau solid

Unul dintre cele mai ușoare lucruri de căutat atunci când faci fotografii de portret, este un perete bun. Pereții de cărămidă sunt un fundal clasic și oferă o anumită culoare, textură și linii.

Totuși și alte tipuri de pereți pot fi fundaluri minunate de portret! Un perete de beton oferă o textură subtilă minunată și un gri neutru. Un perete solid oferă neutralitatea unui fundal simplu. Dar îți permite totuși să folosești iluminatul natural.

Carămida pictată este, de asemenea, minunată. Oferă textura cărămizii dar are culori mai neutre.

Zidurile de fundal pot fi găsite în orice oraș mic sau mare. Dacă nu ești deja familiarizat cu locul unde se află, fă o plimbare înainte de ședința foto pentru a cerceta și a găsi punctele forte.

Asigură-te că anunțați clientul tău că este posibil să faceți o mică plimbare pe parcursul ședinței.  Vor ști să poarte pantofi potriviți.

3. Linii puternice sau clădiri

Clădirile creează, de asemenea, fundaluri fantastice, mai ales dacă există elemente arhitecturale puternice. Un rând de coloane, un set larg de scări sau un perete sculptural pot fi toate fundaluri minunate.

Asigurați-vă că utilizați un f-stop inferior pentru a estompa fundalul, astfel încât liniile să nu distragă atenția. Această tehnică necesită cu siguranță un pic de cercetare. Astfel poți merge direct la clădirile interesante.

Vrei o clădire sau clădiri din apropiere care să aibă mai multe locuri cu fundaluri posibile. Caută modele precum coloane sau linii puternice precum căile. Acestea pot adăuga un interes arhitectural mare unei fotografii profesionale!

4. Locul de muncă al clientului

Dacă lucrezi cu cineva care dorește să-și evidențieze linia de lucru, ia în considerare realizarea de portrete de mediu. Portretele de mediu sau fotografiile de profil sunt realizate în locația în care se întâmplă acțiunea.

De exemplu, un om de știință poate să își facă fotografia în laboratorul unde lucrează. Sau bucătarul poate fi fotografiat în bucătăria lui.

Ideea este că fundalul îți spune mai multe despre ce face persoana în mod profesional.

Locația ar trebui să fie una pe care ai analizat-o înainte de ședință. În acest fel, te poți familiariza cu lumina. De asemenea, asigură-te că anunți clientul că este posibil să fie nevoie să obțină permisiunea superiorilor ca să îl poți fotografia la locul de muncă.

Dacă speri să utilizezi aceste fotografii în portofoliul tău sau în social media, nu uita să soliciți o versiune a proprietății. Acest lucru îți va oferi drepturile de a afișa imaginile finale.

5. Natura

O plimbare prin natură poate oferi o mulțime de fundaluri posibile pentru fotografii! Această opțiune nu va fi cea mai potrivită pentru cineva care are un loc de muncă într-o corporație. Dar ar putea fi ideal pentru mulți alții.

Trage cu un f-stop scăzut, astfel încât fundalul este estompat și creează un amestec moale de culori. Caută umbra deschisă și anunță clientul că vor avea parte de mers pe suprafețe neuniforme.

Cel mai bun lucru despre această opțiune este că probabil ai deja mai multe locuri cu natură în zona ta, pe care le iubești și ar funcționa bine!

6. Un perete colorat sau un interesant mural

Pentru acei clienți care caută o opțiune plină de culoare și cu o răsucire urbană, este ideal un mural viu. Dacă explorezi centrul orașului sau unele dintre cartierele la modă din orașul tău, șansele sunt bune că vei găsi picturi de tot felul.

Asigură-te că explorezi aleile și laturile clădirilor magazinelor. Muralele sunt adesea ascunse în părți discrete ale cartierului!

Este posibil să vezi doar o mică secțiune a muralului. Ele pot oferi fundaluri puternice de portret colorate care se pot asorta frumos și creativ.

Concluzie

Fundalul pe care îl vei utiliza în compoziția portretelor și a fotografiilor în general, este mai important ca niciodată.

Asigură-te că discuți cu clientul pentru a vedea dacă au idei sau preferințe și apoi explorează posibilitățile!

Care a fost experiența ta cu fotografia de portret? Ai aplicat aceste reguli până acum? Împărtășește cu mine și cu ceilalți pasionați rezultatele tale în secțiunea de comentarii sau pe email contact@bogdandodan.ro.

Ca să rămâi la curent cu ultimele articole pe care le voi posta, urmărește-mă pe pagina de facebook sau instagram.

Dacă ai sfaturi pe care dorești să le adăugi pentru a îmbunătăți acest articol, sunt binevenite!

Pe curând!

PS. Pe data de 25 iunie 2020 încep următorul curs experiențial.

Află mai multe despre structura acestui curs și ce putem dezvolta împreună! Dă click pe pagina de abonare de mai jos!

www.bogdandodan.ro/curs

No Comments

Post A Comment