fbpx
Este necesara editarea portretelor? - Bogdan Dodan: Destination Wedding Photographer
5907
post-template-default,single,single-post,postid-5907,single-format-standard,bridge-core-2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-21.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6

Este necesara editarea portretelor?

Dacă ești pasionat de portrete sau fotografia boudoir ai observat că pielea este întotdeauna o problemă pentru camera foto. De multe ori ies în evidență defectele, sau naturalețea texturii pielii (porii și părul devin foarte vizibile), până la umbre grele și pete de culoare nedorite.

Uneori, tente de culoare neuniforme și nedorite în diverse locuri – tente în special roșii, ca să ne facă viața și mai grea. 🙂

Există totuși o soluție?

Da! Retușarea portretelor în post procesare.

Editarea este necesară pentru că:

  • Monitorul pe care vizualizezi fotografia redă detalii nedorite, pe care nici tu nu le vezi cu ochiul liber – și care strică portretul
  • Cameră foto cu un obiectiv standard foarte clar de multe ori strică pielea prin stricarea culorii și a vizibilității porilor și punctelor negre
  • Nu ai folosit filtre speciale pentru portret
  • Nu ai investit zeci de mii de euro într-o lentilă Leica originală care îți poate reda un portret așa cum îl vezi (cel puțin așa arată „testele”)
  • Vrei ca portretele tale să arate bine
  • Vrei să le prezinți în diverse forme de vizualizare: monitor, fotografie tipărită, telefon (fiecare mediu va influența cum vei vedea și ce vei vedea la portretul final)
  • Vrei ca fotografiile tale să aibă semnătura ta, și nu a prelucrării automate jpeg oferită de producător

Dacă ești pasionat de portrete, fotograf începător sau fotograf de evenimente atunci trebuie să știi câteva tehnici de editare rapidă astfel încât să nu strici materialul subiectului fotografiat… și eventual să te faci de cacao!

Concret, ce poate face retușarea foto?

Camera foto nu este decât o unealtă, ce de multe ori reproduce ceea ce nici tu nu vezi cu ochii liberi!

Într-o fotografie de portret, camera foto îți va exagera de multe ori, într-un sens negativ naturalețea pielii și a tonurilor de culoare pe care le are!

De aceea nu este suficient să faci o poză bună într-o locație bună și cu lumină bună.

Ba mai mult, cam toate fotografiile realizate în studio trec prin procesul de post procesare!

Mai jos te las cu un exemplu video pe rapid despre cum se poate face acest lucru.

Orice subiect suferă în poză de interpretarea prea puternică pe care o face aparatul și obiectivul (claritate exagerată pe piele, roșeață, diferite defecte).

Până la urmă de ce nu ai face dintr-o poză bună, una și mai bună? Așa cum ai văzut în exemplul de mai sus, este posibil!

​Tu vrei portrete mai bune cu minimum de efort? Portrete unde îți poți adăuga propria semnătură artistică și
propriul tău mesaj?

Fotografia este o formă de exprimare. Începe din capul tău, cu subiectul tău, se imprimă pe card într-un fișier RAW/Jpeg și își obține efectiv forma finală și mesajul pe calculatorul tău în programul tău de editare/retușare foto.

Dacă ai înțeles bine, toate aceste chestiuni despre fotografie și portrete, atunci nu îți rămâne să treci la pasul următor și să înveți editare.

Tu ce experiențe ai avut cu editarea fotografiei de portret?

Împărtășește cu mine și cu ceilalți pasionați de fotografie rezultatele tale în secțiunea de comentarii sau pe email contact@bogdandodan.ro.

Tot în această perioadă am deschis înscrierile pentru noul curs de tehnică fotografică unde vei învăța cum să folosești aparatul foto în modul manual, cum se compune o fotografie, cum încadrezi subiectul și cum folosești lumina pentru rezultate uimitoare. Ultimul modul al cursului este despre editarea fotografiilor. Vei învăța nu doar cum se editează portrete ci și fotografia de eveniment. Vei primi cadou preseturile pe care eu le folosesc pentru editarea fotografiilor și acțiuni photoshop pentru a crea portrete de vis!

Ca să rămâi la curent cu ultimele articole pe care le voi posta, urmărește-mă pe pagina de facebook sau instagram.

Pe curând!

PS. Dacă vrei să te înscrii la curs, o poți face pe www.bogdandodan.ro/curs 

Înscrierile sunt deschise până pe data de 20 iunie și cursul va începe pe 25 iunie.

No Comments

Post A Comment