fbpx
Aparate foto ce permit control de la distanță și au WI-FI integrat - Bogdan Dodan: Destination Wedding Photographer
5592
post-template-default,single,single-post,postid-5592,single-format-standard,bridge-core-2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-21.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6,elementor-page elementor-page-5592

Aparate foto ce permit control de la distanță și au WI-FI integrat

O parte din succesul dispozitivelor smartphone se datorează faptului că pot fi folosite precum aparatele foto, într-o lume din ce în ce mai conectată, imaginile pot fi partajate imediat ce sunt făcute. DSLR-urile mai vechi nu permit aceeași viteză de „partajare socială”, dar cele de ultimă generație se mișcă puternic în această direcție. Unii producători dezvoltă camere compacte care se conectează direct la Internet, însă drumul cel mai parcurs în prezent este să doteze camerele cu o conexiune Wi-Fi care să le permită conectarea la un laptop, computer, smartphone sau tabletă, astfel încât să poți descărca fotografii pe aceste dispozitive în câteva minute.

O cameră echipată cu Wi-Fi ne permite să vizualizăm și să descărcăm imediat fotografiile pe un dispozitiv mobil sau pe un computer.

În acest fel, va fi ușor să partajezi fotografii pe Internet sau să le trimiți prietenilor sau să îi lași să le descarce pe cele pe care le preferă pur și simplu prin conectarea la rețeaua Wi-Fi a aparatului foto.

Acest tip de utilizare poate părea destul de inutil pentru cei mai „datatori” fotografi, dar funcția poate fi folosită și în scopuri profesionale, cum ar fi vizualizarea imediată a fotografiei pe ecranul mare al unui laptop sau tabletă. În stilul life și modă această opțiune este foarte apreciată.

Cu o cameră echipată cu Wi-Fi integrat, în timp ce fotograful face poze, un asistent poate verifica fotografiile în timp real și poate începe post-producția pe o tabletă sau laptop, sau le poate trimite direct la agenție.

Înainte de introducerea Wi-Fi, pe multe aparate de fotografiat, controlul remote al aparatului a fost folosit de câțiva profesioniști cu echipamente, camere și programe profesionale și scumpe.

Wi-Fi-ul integrat îți permite, de asemenea, să controlezi camera de la distanță cu un smartphone sau o tabletă. În general, trebuie să descarci o aplicație specială și, odată conectată, poți lăsa aparatul pe un trepied și urmărești scena încadrată pe ecranul telefonului mobil. De asemenea, este posibil să setezi valorile de fotografiere, cum ar fi timpul de expunere, apertura și sensibilitatea ISO. În general, trebuie doar să atingi punctul dorit pentru focalizare și apeși butonul de declanșare „virtual” pentru a face fotografia de la distanță.

Datorită Wi-Fi-ului integrat, puteți face o fotografie de la distanță. Pe monitorul telefonului mobil aveți posibilitatea să reglați fotografia și parametrii principali de fotografiere.

Așa cum am spus multe modele reflex și mirrorless actuale, atât la nivel de entry-level, cât și profesionist, precum și multe compacte, au Wi-Fi integrat, care poate fi cu adevărat util în unele cazuri, dar cu siguranță distractiv deseori, mai ales pentru ușurința partajării fotografiilor tocmai făcute.

Un Pentax K-70: în partea dreaptă a corpului camerei puteți vedea butonul care activează Wi-Fi.

Ca să rămâi la curent cu ultimele articole pe care le voi posta, urmărește-mă pe pagina de facebook sau instagram.

Dacă ai sfaturi pe care dorești să le adăugi pentru a îmbunătăți acest articol, sunt binevenite!

Pe curând!

PS. Dacă te interesează când voi face următoarea grupă pentru cursul experiențial te poți înscrie acum pe lista de așteptare și te voi anunța când va începe!

No Comments

Post A Comment